Gostišče Močivnik

Kam v okolici

Obiščite okoliške turistične točke kot so:

 1. Rimske Terme
  Privoščite si oddih od vsakdanjika, polnega nenehnega hitenja.
  Vrnite se k bistvenemu: pomirjujoči naravi, zdravju, dobremu počutju in sprostitvi. V okolju Rimskih term se boste v čudovitem okolju z edinstveno zdravilno vodo za nekaj časa vrnili v pravi rimski raj.
 2. Thermana
  Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev je bila poznana že starim Rimljanom in skozi leta, se je zdravilišče razvilo v enega najsodobnejših centrov zdravstvenega in wellness turizma v Sloveniji. Naša termalna voda in strokovno znanje naših zaposlenih, sta številnim ljudem pomagala vzpostaviti zdravje in ohraniti dobro počutje in to počnemo že dobrih 165 let.
 3. Kopitarna
  Zgodba o najstarejšem posavskem podjetju in med starejšimi podjetji v tem delu sveta…. Kljub visoki starosti Kopitarna ni bila prva industrija v Sevnici. Že mnogo prej je imela Sevnica svojo usnjarsko delavnico, ki je ležala na levem bregu Drožanjskega potoka ob izlivu v reko Savo. Vsekakor ima Kopitarna od sedaj obstoječih podjetij, kot so Lisca, Stilles, Tanin, Siliko, Kmečka zadruga Sevnica…, v Sevnici najdaljšo dobo svojega obstoja in najdaljšo tradicijo izdelovanja svojega osnovnega proizvoda – kopita kot orodja za izdelavo obutve.
 4. LISCA
  Najprej so bile sanje. O ženski. O udobju. O lepoti. O perilu. Zgodba o Lisci se je začela leta 1955, ko so se entuziastične sanje začele spreminjati v resničnost. S trdim delom, pogumnimi idejami, z ljubeznijo do mode in strastjo do lepote je Lisca postala eden vodilnih ponudnikov perila in kopalk v Evropi.
  Evropski dizajn, unikatne kreacije, popolno prileganje, kakovost in udobje.
  To je le nekaj razlogov, da se ženske zadovoljno vračajo v prodajalne Lisca v več kot 40 državah.
 5. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica
 6. Visit Sevnica
 7. Kartuzija Jurklošter
  Ostaline nekdaj mogočnega kompleksa, obrambni stolp in cerkev sv. Mavricija v skrivnostni dolini Gračnice ohranjajo spomin na enega od treh najpomembnejših srednjeevropskih kartuzijanskih samostanov. Samostan, ustanovljen v 12. stoletju, je bil med drugim tudi pomembno prizorišče ljubezenske zgodbe med Friderikom Celjskim in Veroniko Deseniško.
 8. Pohod na goro VELIKO KOZJE
  Veliko Kozje je vrh, ki se nahaja zahodno od Zidanega Mosta. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je lep razgled na Zasavsko in Posavsko hribovje, ob lepem vremenu pa vidimo Julijce, Kamniške in Savinjske Alpe, del Karavank s Peco in Uršljo goro ter Pohorje, Boč in Donačko goro.
 9. Pohod na goro LISCA
  Lisca je razgleden vrh, ki se nahaja severno od Sevnice. Z vrha na katerem stoji meteorološka radarska postaja je lep razgled na Posavsko – Zasavsko hribovje, del Dolenjske, kjer se lepo vidijo Gorjanci, lep je tudi pogled na daljno Notranjko, kjer nad prostranimi gozdovi izstopa Snežnik. Ob lepem vremenu pa se vidijo Julijci, kjer je najvišji Triglav, Kamniško Savinjske Alpe, del Karavank …
  Le nekaj korakov pod vrhom Lisce pa se nahajate dve koči (Jurčkova in Tončkova koča).
 10. Grad Rajhenburg
  Grad Rajhenburg je kulturni spomenik državnega pomena, ki ga je izvedena celovita prenova v letih 2010-2012 in odkrita spoznanja o objektu dokončno umestila med najpomembnejše spomenike srednjeveške grajske arhitekture na Slovenskem. 

O nas

Gostišče Močivnik je znano po izvrstni domači hrani in izbrani kapljici.

Imate vprašanje?

Bi radi rezervirali sobo ali pa imate mogoče vprašanje glede ponudbe. Kontaktirajte nas še danes!