Gostišče Močivnik

Kam v okolici

Kam v okolici: Odkrijte bujno raznovrstnost Sevnice in Laškega

  1. Ajdovski gradec: Ajdovski gradec je zgodovinski biser, ki se nahaja na vzpetini nad mestom Ajdovščina. Gre za ruševine antične rimske utrdbe, zgrajene v 2. stoletju našega štetja. Z vrha hriba se odpira čudovit razgled na slikovito okolico. Ob obisku lahko raziskujete ostanke trdnjave, vključno z obrambnimi stolpi, utrjenimi zidovi in stopnišči. Ta arheološki spomenik vas popelje nazaj v čas Rimljanov ter ponuja edinstveno izkušnjo za ljubitelje zgodovine.

  2. Rimske Terme: Rimske Terme so priljubljen termalni kompleks, ki se nahaja v Laškem. Tu se lahko razvajate in sprostite v termalnih bazenih z naravno termalno vodo, ki ima blagodejni učinek na telo. Poleg termalnih bazenov so na voljo različne wellness storitve in zdravilni tretmaji, ki vam pomagajo obnoviti energijo in se sprostiti v prijetnem okolju.

  3. Thermana Laško: Thermana Laško je še ena odlična destinacija za razvajanje v termalnih vrelcih. Poleg termalnih bazenov in wellness centra ponuja tudi številne sprostitvene programe ter zdravilne terapije. Thermana Laško je pravi raj za ljubitelje wellnessa in sprostitve v objemu prekrasne narave.

  4. Velike Kozje: Naravno očarljiva vasica Velike Kozje ponuja mirno okolje za umirjen izlet v neokrnjeno naravo. V Kozjanskem parku lahko preživite čas v objemu gozdov, travnikov in vinogradov. Naravne lepote tega kraja bodo navdušile ljubitelje pohodništva in sprehodov v naravi.

  5. Lovrenc: Lovrenc je majhna, slikovita vasica z bogato zgodovino. Glavna znamenitost je cerkev sv. Lovrenca, ki je kulturni spomenik in priča dolgi zgodovini tega kraja. Odkrivanje arhitekture in spokojnosti okolice vas bo popeljalo v preteklost.

  6. Kartuzija Jurklošter: Kartuzija Jurklošter je nekdanji samostan kartuzijanskega reda, ki ponuja edinstven vpogled v življenje redovnikov. To zgodovinsko mesto vas bo očaralo z lepo ohranjenimi arhitekturnimi elementi in spokojno atmosfero.

  7. Splavarjenje na Savi v Radečah: Za tiste, ki si želijo aktivnega doživetja, je splavarjenje po reki Savi v Radečah odlična izbira. To adrenalinsko doživetje vam omogoča, da raziščete rečni ekosistem in uživate v pustolovski izkušnji na mirni reki.

  8. Bazen Sevnica: V poletnih mesecih je bazen Sevnica idealen kraj za osvežitev in sprostitev. Postreže s številnimi bazeni, tobogani in dejavnostmi, ki bodo zadovoljile vso družino. Otroci se lahko igrajo na vodnih atrakcijah, medtem ko se odrasli sprostijo na sončnih terasah.

  9. Trgovina Lisca Sevnica: Lisca Sevnica je znana blagovna znamka spodnjega perila in oblačil, ki izstopa po svoji kakovosti in slogu. V trgovini Lisca Sevnica lahko najdete širok izbor ženskega in moškega perila ter oblačil, ki bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše modne okuse.

  10. Trgovina Kopitarna Sevnica: Kopitarna Sevnica je sinonim za unikatne izdelke iz usnja. Ta trgovina ponuja edinstvene usnjene izdelke, ki so pridobljeni iz bogate obrtniške tradicije kraja. Tukaj si lahko ogledate in kupite ročno izdelane torbice, pasove in druge izdelke iz vrhunskega usnja.

Okolica Sevnice in Laškega je prava zakladnica raznovrstnih destinacij, ki zadovoljijo okuse različnih obiskovalcev. Od zgodovinskih spomenikov do termalnih razvajanj, naravnih lepot in adrenalinskih doživetij – tukaj boste zagotovo našli nekaj, kar vas bo očaralo in navdušilo.

O nas

Gostišče Močivnik je znano po izvrstni domači hrani in izbrani kapljici.

Imate vprašanje?

Bi radi rezervirali sobo ali pa imate mogoče vprašanje glede ponudbe. Kontaktirajte nas še danes!